lördag 9 oktober 2010

Provkörning nr 2 av bilar

Nu har vi varit iväg igen för att provköra bilar. Först ut var Nissan Qashqai. Vi hade efter att studerat detaljerna kommit fram till att den modell som var den intressanta var Qashqai 2+ och utan soltak. Efter att ha provsuttit och testat en bra stund kom vi fram till att den bilen förvisso är stor och uppfyller våra behov MEN den är ändå tillräckligt stor. Jag får helt enkelt inte tillräckligt bra plats så att jag kan sitta bra i bilen. Så något nedslagna av detta konstaterande så lämnade vi Nissan.

Om det inte hade varit för att bilen alltså inte var tillräckligt stor för mig så hade vi förmodligen valt Nissan Qashqai 2+. Så skall du köpa en bil i denna klass så skall du absolut prova en Qashqai!

Nästan test blev av Honda CR-V. En fantastiskt fin bil denna också. Även om Hondan är lite rymligare invändigt så tyckte vi ändå att den hade något sämre lastutrymme än Nissan. Hela familjen åker bra i CR-Vn. Linus tyckte det gick så mjuk och fint. Jojo, så är det alltid med nya bilar :-)

Honda CR-V är absolut en bil som vi kan tänka oss att köpa.


Dagens testning avslutades med Volkswagen Tiguan. Denna bil är betydligt rymligare på passagerarplatserna än de två andra. Dock så förefaller lastutrymmet var mindre. Det var tom så vi tyckte det såg litet ut.

Att sedan köra Tiguanen är ganska likt att köra den Passat som vi har idag. Man känner igen sig! Det gör ju dessutom att det känns bättre och Tiguanen känns därför som det naturliga valet.


Så, för att summera vad vi kommit fram till:
  • Snyggaste bilen: Qashqai
  • Bäst lastutrymme: Qashqai (har små extrastolar)
  • Ekonomi: Qashqai (billigaste inköp, väl utrustad och lägre bensinförbrukning)
  • Bästa baksäte: CR-V (bra inställningar och möjligt att luta bakåt)
  • Bästa klimatanläggning: Tiguan (har luftutsläpp även för baksätet)
  • Bästa körkänsla: Tiguan

Inga kommentarer: